Azzam, Hotărâtul

Yachturile pe care le-am prezentat până acum la această rubrică par, în comparație cu el, doar niște „bărcuțe”. Chiar și HMY Britannia, la cei 126 de metri lungime ai săi, este un fel de Gulliver în Brobdingnag în comparație cu yachtul Șeicului Khalifa, Emirul Abu Dhabi-ului.

Predat proprietarului său la 5 aprilie 2013, Azzam a fost construit în Germania, la Bremen, în Șantierele Lürssen Yachts, în doar trei ani de la turnarea primei piese, un adevărat tur de forță. Au mai trecut însă aproape doi ani până când Azzam a plecat în voiajul inaugural, în ianuarie 2015.

Cu un cost de circa 600 de milioane de dolari, Azzam este cu două sute de milioane mai scump decât Eclipse, al lui Roman Abramovich

La 180,6 metri, Azzam este cel mai mare yacht regal, ba chiar, spus simplu, cel mai mare yacht.

Înălțimea la catargul principal este de 20,8 metri, în timp ce pescajul este surprinzător de redus, de doar 4,3 metri, yachtul având cinci punți, dintre care trei sunt rezervate proprietarilor și oaspeților.

În ceea ce privește construcția, inginerul Mubarak Saad al Ahbabi a fost cel ce a „orchestrat” operațiunile, în timp ce partea inginerească a fost coordonată de Lürssen. Tot germanii au „intermediat”  și partea de design exterior – contractată de Nauta Yachts – și designul interior, realizat de Christophe Leoni. După un an de inginerie, nava a fost construită efectiv, așa cum spuneam, în trei ani – un record absolut potrivit Superyacht Times. Azzam oferă, potrivit constructorilor, abilitatea de a naviga extrem de rapid prin ape puțin adânci, oferind în același timp lux și confort.

În ceea ce privește interiorul, sunt destul de puține persoanele ce au văzut cum arată Azzam și sunt, în același timp, și dispuse să vorbească despre asta. Este și normal, dat fiind faptul că yachtul este comandat și construit pentru un cap încoronat, recunoscut pentru misterul cu care preferă să își învăluie proprietățile.

Există totuși unele informații potrivit cărora Azzam are un salon principal cu o lungime de 29 de m și o înălțime, în punctul cel mai înalt, de 18 metri, amenajat sub forma unui open-space fără stâlpi de susținere aparenți. Există, de asemenea, în dotare și un minisubmarin precum și – se presupune, pentru că nu există declarații oficiale – un sistem de apărare anti-rachetă.

În ceea ce privește motorizarea, Azzam este propulsat de o combinație de două turbine pe gaz și două motoare diesel cu o putere totală de 70 de megawați (circa 94.000 de cai-putere). Propulsia este asigurată prin intermediul a patru pompe cu jet, cele două din mijloc fiind fixe, iar cele două din exterior fiind direcționale. Viteza maximă atinsă în timpul testelor a depășit 32 de noduri (circa 60 km/h), viteza de croazieră fiind de circa 30 de noduri (57 km/h).

Dacă poți vedea inclusiv partea navei ce în mod normal este sub apă, perspectiva este cu atât mai impresionantă. Înălțimea totală a navei este de aproape 26 de metri, adică cea a unei clădiri cu zece etaje.
Dacă poți vedea inclusiv partea navei ce în mod normal este sub apă, perspectiva este cu atât mai impresionantă. Înălțimea totală a navei este de aproape 26 de metri, adică cea a unei clădiri cu zece etaje.

Din punctul de vedere al prețului, la cele 605 milioane de dolari, Azzam ocupă, încă, primul loc în topul celor mai scumpe megayachturi din lume, depășind-o, cu circa 100 de milioane de dolari, pe „Eclipse”, nava lui Roman Abramovich.

Potrivit documentelor oficiale, nava a fost comisionată de Khalifa bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite, Azzam fiind în prezent listată pe site-urile specializate drept „disponibilă pentru charter”. Pe de altă parte, disponibilitatea sa nu este și însoțită de un preț al închirierii, ceea ce a determinat publicații precum Motor Boat & Yachting Magazine să declare că, de fapt, nava este listată ca atare doar pentru a se putea obține scutirea de impozitul pe proprietate din Europa (navele charter sunt scutite de aceste taxe).