Limuzina fără număr – Nume de cod: Kittyhawk’s Ride

Suntem mai mult decât siguri că Regele George al IV-lea nu a învățat să conducă, la început de secol 19, însă Regina Elisabeta a II-a este mai mult decât capabilă să treacă la volan, având o experiență de șofat de peste 70 de ani. Ce ar putea conduce? Răspunsul, mai jos.

În prezent, pentru călătorii oficiale, Casa Regală dispune de o flotă de opt vehicule (denumite „State Cars”): două Bentley, două Rolls-Royce și trei Daimler.

Potrivit normelor în vigoare, vehiculele folosite pentru evenimentele publice și pentru unele ceremonii, trebuie să își transporte pasagerii într-un mod sigur, eficient și demn, permițând, mai ales, Reginei să coboare din mașină fără să se aplece. De asemenea, deși în mod normal asta contravine oricăror reguli elementare de protocol al serviciilor de protecție, aceste vehicule trebuie să permită ”oamenilor obișnuiți” să observe cât mai bine Regina și membrii Familiei Regale. Construite după cerințe speciale și având caracteristici unice, toate aceste mașini sunt de o deosebită importanță, atât din punct de vedere istoric, cât și din cel al chestiunilor tehnice.

specialised-covers-bentley-limo-st.-george-slaying-the-dragon

Mascota Reginei Elisabeta II

Sfântul Gheorghe, este amplasată pe capota motorului mașinii oficiale, semn că Majestatea Sa este la bordul limuzinei.

Din punct de vedere logistic, mașinile din flota de State Cars au ”stația de bază” la Royal Mews, din cadrul Palatului Buckingham. ”The Mews” este pe domeniul de la Buckingham începând din 1820, fiind compus dintr-un ansamblu de clădiri, unele cu destinație de Grajduri Regale, altele cu rol de depozitare/conservare și garare al vehiculelor regale, inclusiv caleștile și trăsurile pe care foarte probabil le-ați văzut la TV în timpul ceremoniilor. De asemenea, există atât ateliere de recondiționare a unor vehicule istorice, cât și o zonă-muzeu în care vizitatorii Palatului pot admira, de exemplu, Caleașca de Aur, landaulette-ul din 1902 în care Regina Elisabeta II a călătorit spre ceremonia din 2012 a Jubileului de Diamant sau trăsura Regelui Edward VII.

Royal_cars 1986 (left) and 1977 Rolls Royce Phantom VI

1950, 1961, 1977-78, 1986

Mai multe generații „pre-Bentley” la Royal Mews, Buckingham Palace: State Cars, pe vremea când în principal, acest lucru însemna doar Rolls-Royce. Compania din Derby este deținător al unui certificat de Furnizor al Casei Regale a Marii Britanii (foto: Newspress)

Revenind la flota actuală, Regina călătorește cel mai des cu una dintre cele două Bentley State Limousine, ambele livrate în 2002 pentru a comemora Jubileul de Aur al Suveranei. Construite personalizat utilizând platforma lui Bentley Arnage R, cele două mașini au un propulsor V8 supraalimentat cu două turbine, cu o cilindree de 6,75 litri, motorul reușind să livreze o putere de 400 CP (300 kW) și un moment-maxim de 825 Nm (pentru comparație, motorul unui camion pentru marfă oferă de regulă circa 1.250 Nm). Viteza maximă a celor două mașini este de 210 km/h (130 de mile la oră), deși în cadrul ceremoniilor, viteza de deplasare nu depășește 15 km/h sau chiar 5 km/h. De asemenea, deși fiind mașini oficiale ale Curții Regale, ele nu au număr de înmatriculare, sunt totuși obligate să respecte legile circulației pe drumurile publice. Un amănunt ce a rămas relativ necunoscut este faptul că motoarele ambelor mașini au fost reconvertite în 2009, pentru a putea utiliza și bio-fuel (bio-ethanol).

Jaguar Land Rover

este singurul producător de automobile din lume care deține toate cele trei certificate de Furnizor al Casei Regale a Marii Britanii. Compania din Whitley, Coventry, furnizează mașini pentru Majestatea Sa Regina Elisabeta II, pentru Alteța Sa Regală Ducele de Edinburgh și pentru Alteța Sa Regală Prince of Wales

Față de versiunea ”normală” a lui Bentley Arnage R, cele două State Cars au o lungime cu 0,91 metri mai mare (3 picioare), o înălțime crescută cu 25 de centimetri (10 inch) și sunt mai late cu 15 centimetri (6 inch). Mașinile sunt de asemenea blindate (majoritatea specificațiilor sunt secrete), având caroseria și toate geamurile din materiale speciale, nivelul de protecție balistică depășind standardul B7 (cel mai ridicat). În plus, cabina poate fi închisă ermetic (în eventualitatea în care are loc un atac cu gaze de luptă sau substanțe chimice), iar anvelopele sunt de producție specială, fiind ranforsate cu kevlar.

specialised-covers-bentley-limo-interior

Bespoke

Pentru tapițeria modelelor Bentley, materialul a fost furnizat de producătorul britanic de textile Hield Brothers; este o țesătură din lână de miel satinată. Restul tapițeriei este din piele Connolly gri-deschis. Covorașele de pe jos sunt de culoare albastru pal pentru locurile din spate și de culoare albastru închis pentru locurile din față.

Din punct de vedere constructiv, mașina are uși de tip ”suicide”, cu balamalele amplasate pe stâlpul C și care se deschid la un unghi de aproximativ 90 de grade, pentru ca accesul să fie cât mai facil pentru ocupanți.

De asemenea, există pentru interior niște panouri speciale, ce pot fi îndepărtate pentru a se oferi o vizibilitate cât mai bună spre ocupanți sau pot fi montate pentru asigurarea unei intimități crescute.

Bentley-urile sunt folosite întotdeauna numai pentru ocazii oficiale, ”Kittyhawk” (numele de cod al Reginei Elisabeta II, utilizat de serviciile secrete în comunicarea uzuală) călătorind doar încadrată de echipaje de protecție și pază compuse din motocicliști în avangardă și ariergardă, mașini de poliție oficiale înainte și după, precum și de un număr necomunicat de echipaje cu mașini ”comune”, sub acoperire, răspândite în trafic.

queen-in-rolls-royce-1966

State Cars

Uneori, în cazul vizitelor oficiale în alte țări, State Cars sunt transportate la destinație cu avionul, alteori, Regina și membrii Casei Regale au la dispoziție mijloace locale de transport. Aici, Regina Elizabeta II și Ducele de Edinburgh sunt purtați de un Rolls-Royce decapotabil, în Nassau, în martie 1966 (foto: Newspress).

La fel ca și toate celelalte State Cars, Bentley-urile au un suport și un lăcaș special pe acoperiș pentru un blazon iluminat și un fanion, ce pot fi inserate din interiorul mașinii. Ambele elemente simbolizează de obicei Stindardul Regal, deși uneori sunt folosite și alte elemente, în cazul vizitelor oficiale, de exemplu. De asemenea, atunci când Regina este la bordul mașinii, ornamentul de pe capota motorului, celebrul ”Flying B” de la Bentley, este înlocuit fie cu emblema personală a Majestății Sale (Sfântul Gheorghe omorând Balaurul), fie cu un Leu solitar, ridicat pe picioarele din spate. Limuzinele sunt echipate bineînțeles cu lumini intermitente, două lămpi fiind integrate în grila radiatorului și două în spoilerul-față, iar culoarea tuturor mașinilor folosite drept State Cars este bordo cu negru.

72191-2StateLimousine

To Her Majesty, The Queen

Caroseria unică a modelelor Bentley destinate Reginei a fost realizată la Crewe, Marea Britanie, sub conducerea diviziei Mulliner, câte o plăcuță comemorativă fiind semnată de toți membrii echipei de producție/manufactură

Tot la Royal Mews sunt ”cazate” și un rar Rolls-Royce Phantom IV, ce a fost cumpărat de Prințesa (la acea vreme) Elisabeta în 1950 și care a devenit State Car odată cu urcarea sa pe tron, în 1952. Mai există două Rolls-Royce Phantom VI (unul dintre ele fiind exemplarul Silver Jubilee Car, realizat la comandă în 1977, cu un acoperiș supraînălțat pentru o mai bună vizibilitate, iar celălalt fiind un exemplar standard, din 1986.)

RR State Review

Alături de Corgi, Regina este și un mare fan al modelelor Land Rover, din colecția sa personală făcând parte, de-a lungul timpului, mai multe zeci de exemplare. Este normal deci ca marca britanică să fie încântată, sa îi ofere, în 2015, un RR Landaulet, comandă specială, pentru a înlocui modelul roadster din 2002. Mașina are motor diesel-hybrid.

De asemenea, flota este completată de două limuzine cu ampatament lung Jaguar XJ, ce au înlocuit, în 2012, limuzinele ”depășite” Daimler DS420. Uneori fiind denumite ”semi-state” limousines, ele au numerele de înmatriculare NGN 1 și NGN 2, fiind dotate cu suporturi pentru emblema Reginei pe capota motorului și un stindard pe plafon. Unul dintre modelele Daimler DS420 (număr de înmatriculare NLT 2), ce a fost în proprietatea Reginei-Mamă Elisabeta până în 2002, a fost păstrat în folosință în flota oficială. Atât Jaguar-urile, cât și Daimlerul sunt folosite drept soluție de rezervă pentru flota principală, în cazul vizitelor oficialilor străini.

72191-3StateLimousineE

„Well paid”

Șoferul Reginei primește anual un salariu de 23.000 de lire sterline, precum și cazare și masă gratuită oriunde călătorește în interes de serviciu. Programul său săptămânal prevede 48 de ore lucrate în total, iar carnetul său de conducere trebuie să aibă istoric impecabil.

În plus, pentru vizitele Majestății Sale ce implică elemente militare (cum ar fi, de exemplu, Trooping the Colour, eveniment anual ce marchează aniversarea Reginei), Jaguar Land Rover a furnizat un Range Rover State Review Landaulet realizat la comandă, ce permite ca Elisabeta II și însoțitorii săi să călătorească în picioare.

Și pentru că pomeneam mai sus despre mașinile ”pensionate”, o pereche de foste State Cars, două Rolls-Royce Phantom V din 1961, sunt în prezent exponate de muzeu, una la bordul fostului Yacht Regal Britannia, în Edinburgh, iar cealaltă la Muzeul Regal din Sandringham.