Olanda: Audi și Volvo

Cum Olanda nu prea iese în față la capitolul producători de automobile, Casa Regală a Olandei a fost obligată, într-un fel, ca pentru limuzinele oficiale să aleagă întotdeauna dintre mărcile faimoase, dar fabricate în alte țări.  

În prezent, Grupul Audi a reușit să cucerească preferințele Majestăților lor Regele Willem-Alexander și Regina Máxima, cel mai cunoscut vehicul, după 2014, devenind un Audi A8L W12, realizat la comandă pentru familia regală.

Landaulette-ul Reginei Juliana, cu șapte locuri, a fost comandat în septembrie 1957
Limuzina Winston Six Landaulette, din 1924, mașina Reginei Emma

Pentru majoritatea clienților, A8 este suficient de generoasă și de bine echipată, Audi reușind să vândă, anual, aproape 15.000 de asemenea limuzine, în toată lumea. Dintre acestea, versiunea cu ampatament lung este preferată, potrivit Audi, de circa 30% dintre clienți. Există însă și cazuri speciale, când chiar și A8L-Security (versiunea realizată de divizia specializată în limuzine blindate a lui Audi) nu mai este suficientă. Iar un asemenea caz este chiar cel din articolul de față, mai exact, faptul că beneficiarii mașinii vor fi Membrii Familiei Regale a Olandei. Protocolul de „grad zero” presupune ca vehiculele în care călătoresc Majestățile lor să ofere cel mai înalt grad de protecție.

Astfel, pentru Het Koninklijk Huis (Casa Regală a Olandei) au fost preferate serviciile companiei RemetzCar din Lisse. „Audi A8 a fost aleasă prin prisma funcționalității, precum și datorită experienței anterioare a companiei RemetzCar cu acest model,” declara, în 2014, purtătorul de cuvânt al Casei Regale.

Regina Beatrix prefera limuzinele produse de marca suedeză Volvo, însă Regele Willem-Alexander a mers pe „mâna” germanilor de la Audi

Compania din Lisse crează limuzine bazate pe modele de serie încă din 1996. În cazul lui Audi A8L-Security, modelul modificat de RemetzCar se numește Remetz A8L Executive, oficial acest model special fiind fabricat până acum în doar două exemplare. Primul a fost comandat și este folosit de Lordul Romke Kooyenga din Dokkum, proprietarul companiei Royal Class Directievervoer & Security, ce închiriază și vinde autovehicule de lux, al doilea fiind acum în patrimoniul Casei Regale a Olandei.

Lordul Kooyenga a plătit pentru limuzina sa 350.000 de euro, însă mașina oficială a Regelui Willem-Alexander a costat mult mai mult, în principal din cauza specificațiilor de securitate, precum grosimea blindajului sau rezistența suprafețelor din sticlă. Lista completă a modificărilor nu a fost, bineînțeles, făcută publică, însă potrivit standardelor de securitate ce trebuie îndeplinite în cazul limuzinelor de stat (B7, respectiv VR9), geamurile și caroseria sunt rezistente la gloanțe de cel puțin calibrul 7,62 (AK-47), anvelopele sunt speciale run-flat și întărite cu fibră de kevlar, șasiul și partea inferioară a mașinii pot rezista la explozia unei grenade de mână, iar habitaclul poate fi închis ermetic (mașina are propria rezervă de oxigen pentru cazurile unui atac chimic). În plus, jantele sunt speciale și întărite, astfel încât mașina să poată fi condusă și dacă anvelopele au fost spulberate.

Pregătirea mașinii a durat câteva luni, din noiembrie 2013 și până în primăvara anului următor, măsurile speciale de securitate făcând din limuzina și așa destul de grea să ajungă la 3.725 de kilograme. Cu această greutate, taxa de drum în provincia Noord-Holland ar ajunge la 2.604 euro pe an (din fericire, Majestatea Sa nu trebuie să plătească această taxă).

Confort la nivel Regal

Interiorul pune la dispoziția distinșilor pasageri tot ce are mai bun Audi din punctul de vedere al confortului și al materialelor folosite. Habitaclul poate fi închis ermetic (mașina are propria rezervă de oxigen pentru cazurile unui atac chimic)

Citiți textul integral în numărul 4 al revistei Case Regale – ediția tipărită